Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Anadolu'nun zirvesine yüzme havuzu
Haber Ekle
430
430
4132
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
5.6.2012
0 Yorum
2200
okuma
Vali Sebahattin Öztürk, Palandöken'e gündemi değerlendirerek yapılacak olan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Öztürk, atlama kulelerinin bulunduğu yerleşke içerisine olimpik yüzme havuzu yapılacağını müjdeledi. Vali Öztürk, kentsel dönüşüm projelerini de desteklediğini ifede ederek,"Eski Erzurum'un yenilenmesi gerekiyor" dedi. Vali Öztürk, İçişleri Bakanlığı'nın Haziran kararnamesi ile ilgili olarak ise "Bu atamaların içinde olabilirim de, olmayabilirim de hayırlısı diyelim" yorumunu yaptı.
ATLAMA KULELERİNE YÜZME HAVUZU
Atlama kulelerinin bulunduğu yerleşke içerisinde Yüzme Federasyonu ile birlikte olimpik bir havuz projesi hazırladıklarını anlatan Vali Öztürk, "Bu konuyu Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'a ilettik. Onlardan da onay geldi. Bu proje Erzurum için çok önemli Erzurum'da birçok yüzme havuzu var. Otellerin var, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün var. Burayı önemli kılan ise Türkiye'ye yakışan bir olimpik havuz olması Bu kadar yüksek irtifada başka bir yüzme havuzu yok. Dünyada ki tüm spor kulübeleri antrenmanlarını, kamplarını yapmak için buraya gelecek. Bu çok önemli bir spor turizmi sağlayacak. Bu konu için ciddi bir çalışma yapıyoruz. Dünya standartları üzerinde bir olimpik havuz atlama kulelerinin bulunduğu bölgede olacak. Buraya gelen sporcular hem yüzecek hem de kış sporu yapacak. Erzurum'da sadece yaz değil, kışın da sporcular yarışacak" dedi.
"ERZURUM'UN YENİLMESİNİ DESTEKLİYORUM"
Erzurum'da çok kapsamlı şekilde 'Kentsel Dönüşüm' projeleri yürütüldüğünü de vurgulayan Vali Öztürk, "Valilik olarak, belediyelerimizin bu anlamda yürüttükleri projelerine büyük önem veriyor ve destekliyoruz. Bu iş kolay olmayacak elbette tartışmalı konular olacak. İtilaflarda çıkabilir Şu bir gerçek ki eski Erzurum'un mutlaka yenilmesi gerekiyor. Bir de kültürel mekânların gün yüzüne çıkarılması lazım. Erzurum'da şu anda iki türlü yıkım var, kentsel dönüşüm ve kültürel mekânların açılması Bu projeleri, Kalkınma Bakanlığımız destekliyor. Büyükşehir ve alt Belediyelerimiz de kendi imkânlarını kullanarak çalışmalarını sürdürüyor. Bence üç-dört sene sonra, eski Erzurum yeni Erzurum olacak. " diye konuştu.
"KARARNAME İÇİNDE OLABİLİRİM DE OLMAYABİLİRİM DE"
İçişleri Bakanlığı'nın bu ay içerisine çıkaracağı kararname hakkında da görüş belirten Vali Öztürk, " Bu konu herkes tarafından konuşuluyor. Doğrusu ben bu konuda bir beklenti içerisinde değilim. Bizim bir görevimiz var ve onu sürdürüyoruz. Çıkacak kararnamenin içinde bizim ismimiz de olabilir de, olmayabilir de hayırlısı diyelim" yorumunu yaptı. (Palandöken)
Erzurum Ajans-Cem BAKIRCI'nın özel haberi
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
2200
Yer
Yerel
Erzurum
/ Palandöken
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://www.erzurumajans.com/17118-anadolunun-zirvesine-yuzme-havuzu.html
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Erzurum Hayranları
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Fırtına'da Turistlerin Rafting Keyfi
Rize Sevdalıları
1806 izleme
Kahramanmaraş'ın İlk Tüp Bebek Merkezi Açıldı
Kahraman Maraşlılar
1993 izleme
Türkiye'nin Çehresi İstanbul'un Dev Projeleri
İstanbul Platformu
1685 izleme
Afşin'deki Okul Bahçelerine, Havuz Yapıldı
Kahraman Maraşlılar
1928 izleme
Küre İlçemiz Bir İlke Hazırlanıyor
Kastamonu Hayranları
1702 izleme
İktisatçılar İftarı Yapıldı
İbrahim Balcıoğlu
1369 izleme
Hopa'nın Kahramanı "Çiğdem Ebe"
Artvin Portalı
1801 izleme
Öner Hekim’E Plaket
İbrahim Balcıoğlu
3674 izleme
Giresun Federasyonundan Muhteşem İftar
İbrahim Balcıoğlu
1625 izleme
Giresun Vakfı, Giresun Lobisi Yapacaktır
İbrahim Balcıoğlu
1390 izleme
Şehit Özel Harekatçı Ahmet Unkun Son Yolculuğ
Kahraman Maraşlılar
1964 izleme
İstanbul Meslekte Birlik İftarda Buluştu
İbrahim Balcıoğlu
1495 izleme
Haksız Ve Hukuksuz İdam Kararları Derhal Kald
İbrahim Balcıoğlu
1787 izleme
Azaklıoğlu Vakfı Mezunlarına Teşekkür Etti
İbrahim Balcıoğlu
1942 izleme
Usta, Belediyeyi Özel Sektör Mantığı İle Yöne
İbrahim Balcıoğlu
1896 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber430/Anadolunun-zirvesine-yuzme-havuzu
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap