Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Korkularınız Ve Esir İnsanlar-//Turan Enli
Haber Ekle
655
655
4627
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
21.7.2013
0 Yorum
1917
okuma
İnsanların korktukları alanlar vardır,nedenini bilmeden korkup dururlar,nedeni ancak ölmek olabilir belki de,peki sonu ölüm olmayan korkular nedir? Ölüm yoksa sonunda, neden korkarsınız?peki korkmasaydınız ne yapardınız?
Bence özgür olurdunuz,siz korktuğunuz için özgür değilsiniz…
bunu da siz sınırlıyorsunuz. kendi alanlarınızı ellerinizle,beyninizle daraltıp duruyorsunuz…
beyninizde kendinizi sınırlayan korkunç kuruntulara sahipsiniz,karanlıktan korkuyorsunuz ‘’hortlak var’’ diye,
çocuğunuzu küçük yaşta korkularla büyütüyorsunuz ‘’güya öcü varmış,güya cışş’’mış.
Evladını bu yaşlarda korkuya alıştırıyorsun ve o da artık yaratıcı düşünmekten kendini geri çekiyor ve bir şey yapacaksa kendine güvenmiyor tereddütlü davranıyor geri çekiyor kendini düşünmekten yaratmaktan,üretmekten….
Emin olun sizlerde böylesiniz belki de zamanında size ‘’öcü var’’ dediler ‘’cışş yavrum’’ dediler.sizde bu yüzden hayattan korkmuş durumdasınız,eski hayalleriniz toprak altında gömülü şu an belki de,kendinizi sorgulayın bakalım hangi hayaliniz gerçekleşmiş,eğer gerçekleşmemişse,siz onu toprak altına gömmüşsünüz demektir.
Korkunun ecele faydası yoktur derler.korksanız da öleceksiniz,korkmasanız da…size önerim korkmadan ölün en iyisi korkmayın ve hayallerinizin ve hedeflerinizin üzerine gidin peşini bırakmayın onların…o zaman ölüm dostunuz olur sizin,belki de sizi kamçılayan bir düşman olur…ya hareket edersiniz ya da ölümün kamçılarına hedef olursunuz.
Siz şimdi hayattan kopmuş durumdasınız,çoğunuz korkmuşsunuz ve korkutulmuşsunuz,alanlarınız daralmış bir adım öteye gidemiyorsunuz,atacağınız adımı geri çekmişsiniz, o ileriki atacağınız adım size korku olarak verilmiş,bunun içinde siz yeni şeyler yapmaktan korkmuşsunuz,bazılarınız ise yeniliğe kapalı durumdasınız.
Oysa o atacağınız bir adım daha sizi özgürlüğe götürecek,korkularınızın üzerini kapatacak ve onların küllerinin üzerinden yapılar inşa edeceksiniz,bu yapılar özgürlük olacak….ve sıra ötekilere gelecek onları da yıkacaksınız hayatta korkularınız kalmayacak,cesaretli olacaksınız,başarılı olacaksınız,başaracaksınız….daima.
İnanır mısınız toprak altına gömdüğünüz hayalleriniz yeniden canlanacak,toprak üstüne çıkacak siz onların güneşi olacaksınız,onlara ışık verdikçe canlanacaklar.
Hayatınızın her saniyesini her karesini sorgulayın,kuşu,böceği,insanı,beni de sorgulayın,bu yazıyı da sorgulayın,kendinizi de sorgulayın ve eleştirmek korkmayın,tümüyle özgür olun ve buna adapte olun.sorgulayın ki çok şey öğrenin ve çok inançlı olasınız.yani insan ne kadar bilirse o kadar inanır,çok bilin ki çok inanın.
KORKUNUN KAYNAĞI CEHALETTİR:
İnsanlar eskiden bilim henüz yokken yağmurun yağmasından,şimşeğin çakmasından,depremin olmasından,rüzgarda,doludan..vs. korkarlardı.Çünkü ‘’neden’’ diye bir cümleleri yoktu.tanrıların onları cezalandırdığını düşünürlerdi ve saçma işlere girerlerdi(insan kurbanı,bazı fedakarlıklar..)
Ama daha sonra insan bilmeye öğrenmeye başladı ve yaşadığı hayatı sorgulamasını bildi ve gerçekleri öğrendi artık her şeyin bir nedeni olduğunu biliyorlardı,böylelikle korkuları azaldı,..
Belki sizlerinde bilmediğiniz çok şeyler vardır bu yüzden korkuyor olabilirisiniz,ne dersiniz yanılmıyorum demi?siz bunları bir sorgulayın isterseniz…
SON NEFESİNİ VERMEDEN ŞANSIN HAKKINDA ASLA YORUM YAPMA;
İnsanlar ne zaman kötü işler yapsalar bunda da başarıları olmasa derler ki ‘’ne yapalım kaderimizde böyle yazıyormuş’’…bu yanlış cümle,belki sen doğru yerde değilsindir,doğru işler yapmıyorsundur hata kaderinde değil onu öyle düşünen insandadır,sendedir hata..
TURAN ENLİ
Kişisel Gelişim Lideri
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1917
Yer
Yerel
Çanakkale
1
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Turan Enli
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Şanlıurfa’da Babalar Ve Çocuklar Sabah Namazı
Eyyüp Azlal
1802 izleme
Denize Girme Yasağına Tepki!
İbrahim Balcıoğlu
1974 izleme
İvedix Web Tasarım
Kerem Kerem
2086 izleme
Harran Edebiyat Günleri Başlıyor
Eyyüp Azlal
1503 izleme
Avcılar Çilingir
İkitelli Cilingir
1712 izleme
Başkanımızın Yanındayız
İbrahim Balcıoğlu
1687 izleme
Tahran Yunus Emre Enstitüsü Ebru Seminer Ve A
Eyyüp Azlal
1694 izleme
Arda Köyü 'Burs' İle Yola Çıktı 'Kurs' İle De
İbrahim Balcıoğlu
1574 izleme
Giresun Tabelasından Ne İsteniyor
İbrahim Balcıoğlu
1656 izleme
Gaziosmanpaşalı Mali Müşavirler İftarda Buluş
İbrahim Balcıoğlu
1698 izleme
Çağatay Akman Sensin Benim En Derin Kuyum
Jock Amca
1764 izleme
Kongrelerde Mesleğin Sorunları Konuşulmalıdır
İbrahim Balcıoğlu
1615 izleme
İstanbul Meslekte Birlik, Mali Müşavirleri İf
İbrahim Balcıoğlu
1738 izleme
Burcu Güneş Darmaduman
Jock Amca
1582 izleme
Yasin Keleş Ft Serdar Ortaç Nüans
Jock Amca
1588 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber655/korkulariniz-ve-esir-insanlar-turan-enli
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap