Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Neden Böyle Olduk?
Yazı Yaz
1110
350
Yaşamın İçinden
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
16.9.2014
0 yorum
1418
okuma
Benim çocukluğumda annelerimiz çalışmazdı.
Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım.
Hatta babanım bile anahtarı yoktu. Annem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi. Her yere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki.
En büyük eğlencemiz sokaklarda oynamaktı. Sokakta oynamak diye bir kavram vardı yani. Cafelerde, alış veriş merkezlerinde buluşmazdık.
Okula arkadaşlarımızla gider, birlikte çıkar, oynaya, zıplaya yürüyerek gelirdik. Servis falan yoktu. Ayakkabılarımız eskirdi.
Hatta öyle olurdu ki; çantalarımızı kaldırımlara koyar oyuna bile dalardık. Annelerimiz bu durumu bildiklerinden kardeşlerimizle bizlere ekmek arası bir şeyler hazırlar gönderirdi. Mahallemizdeki teyzeler annemiz gibiydi.
Susayınca girer evlerine su içerdik. Ya da pencereden bir sürahi bir bardak uzatır, hepimiz aynı bardaktan kana kana içerdik. Cebimizde harçlığımız olduğunda düşmesin diye çıkarır çantamızın üstüne koyar oyun bitince geri alırdık.
Çok garip ama kimse almazdı. Sokaklarımız evimiz kadar güvenli idi.
Düşünce kaldırırlar, kavga edince barıştırılırdık. Polisler gelmezdi kavgalarımıza, zabıtlar tutulmazdı. Sonra kavgalarımız da öyle ustura, falçata ile olmaz, onlar nedir bilmezdik bile, asla kanla falan da bitmezdi, en fazla saçlarımızdan çeker, hayvan adları sayar, tekme atar, yine oyuna dalardık. Birbirimizin suyundan içer, elmasına diş atardık. Oynamaktan parmaklarımız kanar yine de mikrop kapmazdık. Azar işitip, acillere taşınmazdık. Düşerdik ekmek çiğner basarlardı alnımıza, oyuna devam ederdik.
Röntgenlere, ultrasonlara girmezdik. Ben bizim çocukluğumuzu çok özledim. Sokaklarımız ruhsuzlaştı sanki. Komşumu tanımıyorum ama evinin camında, temizliğe gelen kadını haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum. Onun dışında orada kim oturur hiç bilmem. Evimizi kendimiz temizlerdik, kapı silmece, bilmem kaç kuruş hepimizin elinde bezler güle oynaya bitirirdik işleri.
Evlerimiz var içinde yaşayan yok. Parklarımız var içinde oynayan çocuk yok. Ama her yıl sökülüp yenilenen kaldırımlar, lüks binalar, ışıl ışıl vitrinler, girip çıkan yapay insanlar… Ruh yok, buz gibi buz, bu biz değiliz… Tahta iskemlelerimizde oturan yaşlılarımız, onlara dede, nene diye hatırını soran çocuklarımız yok oldu.
Reklamlarla desteklenen beyni, ruhu ele geçirilmiş insanlar olduk. Birbirimize yabancı, yalnızlıklarımızla yaşar olduk.
İyi de neden böyle olduk ? Biz mi istemiştik? Her toplum hak etiği gibi yönetilir derler ya, hak ettiği gibi de yaşar diyelim mi ?
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1418
Yer
Yaşamın İçinden
16.9.2014
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Kaynak
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Siyah Giyinen Adam
adlı kullanıcının
diğer yazıları
O Zamanlar Çok Güzeldi
The Coolie
1287 okuma
Mutluluk Ulaşılması Gereken Yer Değil, Gidile
Tekin Gün
1449 okuma
Hep Şeyi Düşünmüşümdür
Jale S
1413 okuma
Yine Gece Oldu
Jale S
1411 okuma
İlişkide Tehlike Çanları
Tarık Tatar
1399 okuma
Gelecek Ona Bugünden Hazırlık Yapanlara Aitti
Cumhur Ceylan
1512 okuma
Babalar Hakkında Ender Yazılardan Biri
Sait Üzüm
1311 okuma
İlgi Denen Şey
The Coolie
1486 okuma
Erkeğin Ayna İle İlişkisi
The Coolie
1546 okuma
İnsanı İnsan Yapan Ağızdan Çıkan Sözdür
Cumhur Ceylan
1490 okuma
Evlenmek İsteyen Kızlara Tavsiyeler
Tarık Tatar
1606 okuma
Özür Dilerim. Size Bir Şey Sorabilir Miyim?
The Coolie
1278 okuma
Trip Atamayan Sevgili
Tarık Tatar
1285 okuma
Sevgilinin Doğum Gününü Unutmak
Tarık Tatar
1413 okuma
Altı Aylık Ömrün Kalsa Ne Yaparsın?
Mustafa Ünver
1508 okuma
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Yazıyı Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Yazi1110/neden-boyle-olduk
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Yazı içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap