Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
An İtibariyle Çağrılıyoruz Kutlu Yolculuğa
Yazı Yaz
848
4059
Makale
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
12.7.2013
0 yorum
1680
okuma
An itibariyle çağrılıyoruz kutlu yolculuğa. Samanyolunda ziyafet var dostlar. Oruca, gök şahidi oruca mahsus nimetlere çağrılıyoruz. Yükseltilen dualara, derinleşen secdelere çağrılıyoruz. Kur’an sesiyle sedalaşan yeryüzünden Allah ismiyle aydınlanan gökyüzüne çağrılıyoruz.
Çağrılıyoruz dostlar, üstün insanların yani eşref-i mahlukatın çağrıldığı gibi çağrılıyoruz bu kutlu yolculuğa. Bu yolculuktur bizi hesap gününde ari kılacak, hafifletecek, selamet ve emniyette tutacak.
Bu yıl da çağrı, sabır beldesinden geliyor. Adeviyye meydanından, Humus’tan, Haleb’ten; Mısır’dan, Suriye’den, nefesimizin hissedildiği yerlerden geliyor. Sıcaklık, susuzluk ve suskunlukla imtihan ediliyoruz dostlar. Başınızı nereye çevirirseniz çevirin çağrılıyoruz.
Çağrı ötelerden gelir de uyulmaz mı. Bu ay, en sevgilinin “Miraç Yolculuğunda” bize kalan miras değil miydi.
Ateş’in İbrahim’i yakmadığı kentte bir Ramazan’ı yad etmek, idrak etmek ne güzel. Sıcakların bizi kavurmadığı bir zamanda ve bu şehirde yaşamanın manasını çözmek üzreyiz. Annemizin yaptığı sıcak bazlamalarla iftarı açıyoruz. Eve dönen adam misali. Batı’nın uçarılığına ve doğunun kaderine dair tasarladığımız ağır, trajik büyük şiirlerimin tomarlarını ateşe vererek eve dönüyoruz. Kendi oymak ve ülkümü günü geçmiş bir uygarlığa değişmeden.
Evet Nemrud’un İbrahim’i yakamadığı bir şehirde çağrılıyoruz kutlu yolculuğa. Sarayönünde Şerbetçi Abdullah Ustanın meyan şerbetini devşiriyoruz ve fırından taze çıkmış akşam pidesiyle evimizin yolunu tutuyoruz her baba gibi. Evde iftar sofrası hazır, bütün bereket ve duasıyla…
Üstad Sezai Karakoç haklıydı galiba; “İftar sofrası, Allah’ın Hz. İsa’ya indirdiği “gök sofrasından bir parçadır.” Derdi. Bu sofra peygamberimizin nice kereler ashabıyla oturduğu bir anlam da taşımakta. Ocaklarda yanan ateş, Nemrud’un yaktığı ateş değil, Hz. İbrahim’i yakmayan ateştir.
Çağrılıyoruz çocukluk yıllarımızın Ramazanlarına. Çocukluğumuzdaki o iftar öncesindeki mânevî derinleşme, iftarın yaklaştığı anlarda toprak damlı evlerimizin yücesinde minarenin ışıklarını gözlemlemek, o anlardaki çocuksu telaş ezan sesiyle bizi bir sükunete bırakıyordu. Sofra başında babamızın iftar sofrasında duası, aileyi gözleriyle kucaklayışı o günden bu güne kalan tatlı hatıralar örgüsüdür.
Yine o günlerden kalan en canlı hatıra babalarımızın elini tutup korka korka gittiğimiz mahalle Camileriydi. Sonra akranlarımızı görünce buraların bize, bizim de buralara ait olduğumuzu anlıyorduk. Teravih kelimesini ilkin o zamanlar duyuyorduk.
Halilülrahman’dan Nuru Osmaniye caddesine selam olsun. Ramazan’ın son haftasını, Doğunun Yedinci Oğlunu bir şifa niyetine ziyaret edeceğiz inşallah.
Bedenimizi ve ruhumuzu örümcek ağlardan, kirli emel ve düşüncelerden temizleyen oruç ve onu idrak ettiğimiz ay Ramazan ayının bütün ümmete hayırlı olmasını dileriz. Bu kutlu ayın ve orucun yüzü suyu hürmetine Mısır’da Suriye’de, Arakan’da ve diğer İslam coğrafyalarında esaret zincirlerini, parangaları kırmak adına şehadete koşan kardeşlerimizi selamlıyorum. Allah’ın vaat ettiği zafer yakındır.
Bütün Müslümanların Ramazanı hayırlı ve bereketli olsun.
Not: Ümmetin bağrından çıkan İHH dün Adevviye meydanında iftar verdi. Bu gün de Urfa’da 400 yetime iftar veriyor. İHH’nın iftarına katılıyoruz. Bu güzel çalışmadan dolayı Urfa İHH temsilcisi Behçet Atilla ve yol arkadaşlarını selamlıyorum.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1680
Yer
Makale
12.7.2013
1
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Kaynak
http://www.milatgazetesi.com/An-Itibariyle-Cagriliyoruz-Kutlu-Ramazana/45010
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Eyyüp Azlal
adlı kullanıcının
diğer yazıları
İttihat Ve Terekki Dönemi
Turgay Kozan
1410 okuma
Çarşambayı Sel Aldı
Ahmet Demir
1910 okuma
Ergün Diler Tasfiye Olacak
Erkan Erdoğan
1516 okuma
Beyaz Türkler
Turgay Kozan
1657 okuma
Ergün Diler Gayri Milli
Erkan Erdoğan
1558 okuma
Doğa
Yeşim Hikmet
1703 okuma
Ergün Diler En Büyük Kulak
Erkan Erdoğan
1518 okuma
Yaradan Allah..
Turgay Kozan
1700 okuma
İlahi Aşk
Turgay Kozan
1566 okuma
Dejenere Melamilik
Turgay Kozan
1697 okuma
Cemaat Hata Yapmaz Mı?
Myname isno
1607 okuma
İlahi Aşk
Turgay Kozan
1832 okuma
Cemaatin Tekel Oluşturması Doğru Mu?
Myname isno
1394 okuma
Ergün Diler Boğaz'da Operasyon
Erkan Erdoğan
1818 okuma
Cemaat Fobisi Oluşmasına Sebep Olundu
Myname isno
1443 okuma
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Yazıyı Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Yazi848/an-itibariyle-cagriliyoruz-kutlu-yolculuga
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Yazı içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap