Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Yaradan Allah..
Yazı Yaz
995
5333
Makale
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
14.3.2014
0 yorum
1757
okuma
Her şeyin yaratıcısı Allah’tır.Zümer 62
malesef bazı canların yaratmayı daği inkarettikleri malumdur.. zira düşüncelerinde, vacibil vucud inancı kendi varlıklarını onlara unutturmuş. oysa bu inanç kendi varlığına sağip çıkma inancıdır.. o sebep ile, kendilerine ve karşısında ne görüyorlar ise o demekten kendilerini alamamışlardır.. hal böyle olunca, işleyeninde, çatan, eden,yapan, ALLAH olduğunu söylemeleri kaçınaksız oluyor. yaratma ile, işleyen meselesini karıştırmışlar,kırık dökük bir tasavvuf ekolü meydana getirmişlerdir.. getirmişlerdir diyorum,çünki malesef bir çok ihvan kardeşimiz bu kırık dökük olan sözde tasavufun içindedir.elbette amentunun esaslarında, hayır ve şer ALLAH'tandır. velakin buradaki şer meselesi birtürlü anlaşılamamıştır. bu noktada yüce mutlakın, kişinin halve davranışlarına göre davranan o yüce mutlak bazılarında, kötülüğü ol der hemen yaratır, bazılarında ise, iyiliği ol der ve hemen yaratır, zira kötü birşey yaratılmamıştır.zira iyilik ve kötülük yüce mutlakın tasavurundadır ol derse olu verir. velakin o kötülük, yaratıcısı, odur..işleyen değildir..NAHL 93 ayet: Ve lev şâallâhu le cealekum ummeten vâhideten ve lâkin yudıllu men yeşâu ve yehdî men yeşâ’(yeşâu), ve le tus’elunne ammâ kuntum ta’melûn(ta’melûne).
Çünkü Allah dileseydi, sizleri tek tip bir toplum yapardı; ama sapmak isteyeni saptırıp doğru yola ulaşmak isteyeni de doğru yoluna iletiyor. Ve şüphesiz yaptıklarınızdan dolayı mutlaka sorguya çekileceksiniz.
NİSA 79Mâ esâbeke min hasenetin fe minallâh(minallâhi), ve mâ esâbeke min seyyietin fe min nefsike. Ve erselnâke lin nâsi resûlâ(resûlen). Ve kefâ billâhi şehîdâ(şehîden)
Sana gelen iyiliğe ait şey Allah'tandır, kötülüğe ait olansa nefsinden ve biz seni insanlara peygamber olarak gönderdik, buna tanık olarak Allah yeter..
ALİ İMRAN 165
E ve lemmâ asâbetkum musîbetun kad asabtum misleyhâ, kultum ennâ hâzâ, kul huve min indi enfusikum innallâhe alâ kulli şey’in kadîr(kadîrun).
Ve iki mislini (düşmanlarınıza) isabet ettirdiğiniz bir musibet, size isabet ettiği zaman: "Bu nasıl oldu?" dediniz. De ki:"O sizin kendi nefslerinizdendir." Muhakkak ki Allah, her şeye kaadirdir.
TURGAY kozan.. noktacı..
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1757
Yer
Makale
14.3.2014
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Kaynak
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Turgay Kozan
adlı kullanıcının
diğer yazıları
Yavuz Sultan Selim küpe takmazdı
Faruk Cansu
1963 okuma
Fransa Osmanlı'nın Avrupa'daki ispiyoncusuydu
Faruk Cansu
1951 okuma
Gözleriniz açık , yüreginiz ferah olsun efend
Mustafa Celep
1735 okuma
Madde madde mü'min kadının kimliği
Myname isno
1853 okuma
Boğaz'ı donduran İstanbul kışları
Faruk Cansu
2222 okuma
Dedeleri Sultan Abdülmecid'in huzuruna çıkıp
Faruk Cansu
1756 okuma
Mutlu olmak varken, bu dünyada
Ekrem Şensu
1887 okuma
Tetris, beyin gücünü artırıyor
Ekrem Şensu
1687 okuma
Can sıkıcı sorular
Mustafa Nuri
1911 okuma
İman ve güvenlik
Mustafa Nuri
1780 okuma
Birbirimizi Tüketmeyelim
Hayri Genç
1773 okuma
Fransa Anayasa Konseyi'nden Fransaya hukuk De
Yunus Seven
1960 okuma
Çekirge yiyerek Peygamberimizin mezarını koru
Mustafa Celep
1839 okuma
Örtünmek dini gerekliliktir
Mehmet Deveci
1715 okuma
Vakit, zinneni zamanı...
Mehmet Deveci
1847 okuma
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Yazıyı Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Yazi995/yaradan-allah
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Yazı içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap