Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Ctb Locker Virüsü Hızla Yayılıyor!
Haber Ekle
1088
1088
3921
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
29.2.2016
0 Yorum
1530
okuma
İnternette yeni bir dosya şifreleyen zararlı yazılım ortaya çıktı. Ancak bu zararlı, daha önceki benzerlerinden biraz daha farklı.
Geçtiğimiz bir kaç yıl içerisinde çok fazla şifreleme virüsü gördük. Bu tarz virüsler kullanıcıların bilgisayarına bulaştıklarına verileri şifreliyorlar ve çözmek için ücret talep ediyorlardı.
TheHackerNews'in haberine göre, güvenlik araştırmacıları, CTB-Locker isimli virüsün yeni bir türünü keşfettiklerini açıkladı. Ancak bu virüs, önceki nesil olan şifreleme virüslerinden çok daha tehlikeli.
Aslında aynı mantık ile çalışan yeni CTB-Locker'ın tek ama en büyük farkı, web sitelerine otomatik bir şekilde kendini yerleştirerek, web sitesine giren kullanıcıların haberi bile olmadan bilgisayarlarına bulaşması.
Bilgisayarınıza bulaştığında dosyalarınızı 256 Bit AES şifreleme algoritması ile şifreleyen bu virüs, şifreyi çözmek karşılığında 0.4 BitCoin talep ediyor.
Yaklaşık 510 TL'ye denk gelen bu ücreti hackera verdiğiniz takdirde size şifrelemeyi çözen kodu ve bu işi yapmanız için gereken programı e-postalıyor.
WEB SİTELERİNE NASIL BULAŞIYOR?
Web sitelerine doğrudan erişmek yerine daha akıllıca bir yöntem kullanan virüs, hosting firmasına sızarak, servis sağlayıcısı çatısı altındaki bütün web sitelerine kendini kopyalayabiliyor.
Ayrıca, eğer ödeme işleminde oluşan herhangi bir terslik veya iptal durumunda vermeniz gereken ücret iki katına çıkıyor.
Maalesef bu virüs için herhangi bir çözüm yolu yok. Yapabileceğiniz şeyler, girdiğiniz web sitelerine dikkat etmekten, güncel bir tarayıcı ve antivirüs kullanmaktan ibaret.
(shiftdelete)
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1530
Yer
Yerel
İstanbul
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
#ctb
  
#locker
  
#virüs
  
Açıklama
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Seo Hizmetleri
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Davetlimsin
Zeynep Öz
2064 izleme
Teknik Lise Öğrencileri Bilim Fuarı Açtı
Sivas Platformu
1948 izleme
Namazların Kazası
İslam Hukuku
1641 izleme
Türkçe Olimpiyatları Heyecanı Sivasta 3. Kez
Sivas Platformu
1950 izleme
Süslüman Kimdir?
İslam Hukuku
2316 izleme
Angelina'ya Malatya Kayısısı
Malatya Portalı
2055 izleme
Doç. Dr. Erdem: "Tıbbın Insan Sağlığına Zarar
İslam Hukuku
1995 izleme
Malatya’Da Kahvehane Kültürü
Ali Duman
3214 izleme
İstanbul'dan Malatya'ya Göç
Malatya Portalı
2226 izleme
Bayburt'ta Gizli Hazine Keşfedildi
İslam Hukuku
2245 izleme
Yakın Gelecekte 3 Senaryo
Hukuk Köşesi
1744 izleme
6. Feshane Kastamonu Günleri
Ali Duman
2143 izleme
Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu
İslam Hukuku
2030 izleme
İnsan Kutsal Mı Bize Mi Öyle Geliyor?
Turan Enli
2077 izleme
Sivas’ın Kaderini Belirleyecek 3 Önemli Proje
Sivas Platformu
3140 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber1088/ctb-locker-virusu-hizla-yayiliyor
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap