Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Türkçe Olimpiyatları Heyecanı Sivasta 3. Kez Yaşanacak
Haber Ekle
567
567
97
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
21.5.2013
0 Yorum
2056
okuma
7 Haziran’da Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesi’nde yapılacak etkinlikler merakla beklenmeye başladı. 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Sivas etkinliği 7 Haziran’da yapılacak. 35 ülkeden 70 öğrenci söyleyeceği Türkçe şarkı ve türkülerle Sivaslıları coşturacak.
Türkçe Olimpiyatları Heyet Başkanı Ahmet Korkmaz, Türkçe Olimpiyatı Sivas etkinliği için geri sayımın başladığını ve vakit yaklaştıkça olimpiyat heyecanının doruk seviyesine çıktığını söyledi. Bu yıl 140 ülkeden 2 bin civarında öğrencinin Türkçe olimpiyatları için ülkemize geleceğini söyleyen Korkmaz, şöyle devam etti: "Olimpiyatlar kapsamında ülke genelinde 55 şehirde 99 farklı etkinlik düzenlenecek. Geçen yıl Sivas’a 80 kişilik ekip gelmişti. 2 gün misafir etmiştik kendilerini. Bu yıl biraz daha yoğun bir program olacak. Bu sene 7 Haziran’da gelecekler. Akşamda sahne alacaklar. 35 ülkeden 70 öğrenci ve 10 da öğretmen gelecek. 19 farklı branşta öğrenciler hünerlerini sergileyecek. Sivas’a gelen ekip arasında şiir, şarkı, türkü dalında dereceye giren öğrenciler Sivas’ta sahne alacaklar."
Sivas’ta etkinliklerin 2 yıldır 4 Eylül Stadı’nda yapıldığını, bu yıl ise Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde yapılacağını kaydeden Ahmet Korkmaz, "Burada yapılmasının nedeni de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın tavsiyeleriyle oldu. Stadın çimlerinin ısıtma sisteminin zarar görmemesi ve daha fazla katılım olması bu coşkuya ortak olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
Öğrencilerin 4-5 ay önceden ülkelerinde yapılan yarışmalar sonrası Türkiye’ye gelerek etkinliklere katıldığını söyleyen Heyet Başkanı Korkmaz, "Sivaslılar’da 7 Haziran’ı ve özlemle bekliyor. Öğrencilerin söyleyeceği Türkçe şarklıları dinlemeyi bekliyor. Tüm Sivaslıları 7 Haziran akşamı Kongre Müzesi bahçesindeki şölene bekliyoruz. Hazırlıklar öncesi Valilik, Belediye ve Cumhuriyet Üniversite’nin katkıları oldu. Onlara teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
2056
Yer
Yerel
Sivas
1
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://www.haber58.com/sivasi-turkce-olimpiyatlari-heyecani-sardi.htm
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Sivas Platformu
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Prof. Z. Durmuş'un “Üç Ayların Fazileti” Konu
İslam Hukuku
3186 izleme
Tosya'da Uçurtma Şenliği
Kastamonu Hayranları
2132 izleme
İstanbul 3 Gün Kararacak!
İstanbul Platformu
1665 izleme
İnebolu'da Gençlik Şöleni
Kastamonu Hayranları
1935 izleme
20. İlahiyat Fakülteleri Dekanları Toplantısı
İslam Hukuku
3130 izleme
Kastamonu Üniversitesi Üniligde Türkiye İkinc
Kastamonu Hayranları
2016 izleme
Gülsuyu Hafızayı Güçlendiriyor
Sağlık Rehberi
1729 izleme
Büyülü Müze
Sivas Platformu
2081 izleme
Mustafa Öztürk Konferansı
İslam Hukuku
2336 izleme
Sivas’ın Kaderini Belirleyecek 3 Önemli Proje
Sivas Platformu
3198 izleme
Sabit Hattı Kapananın İnterneti Kesilemeyecek
Seo Hizmetleri
1816 izleme
Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu
İslam Hukuku
2120 izleme
Yolunuzu Malatya'ya Çevireceğiniz Bir Kaç Ned
Malatya Portalı
2101 izleme
Yakın Gelecekte 3 Senaryo
Hukuk Köşesi
1836 izleme
Tegv'den Siverek - Çıkrık Köyünde Şenlik
Eyyüp Azlal
2367 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber567/turkce-olimpiyatlari-heyecani-sivasta-3-kez-yasanacak
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap