Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Bursa'da ''Domates Biber Şeftali Yılı'' ilan edildi
Haber Ekle
435
435
4120
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
12.6.2012
0 Yorum
2094
okuma
Bursa'da, 2012 yılının ''Domates Biber Şeftali Yılı'' ilan edildiği bildirildi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa'da 2012 yılının ''Domates Biber Şeftali Yılı'' ilan edilmesi dolayısıyla Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) toplantı salonunda değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantının başkanlığını yapan Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, 2008 yılından bu yana her yıl Bursa'nın karakteristik bir tarım ürününü ele alarak yıl içerisinde belirlenen ürünle ilgili Bursa Valiliği'nin himayesinde etkinlikler yürüttüklerini kaydederek, bu kapsamda yapılan etkinlik ve uygulamalarla ilgili bilgi verdi.
Toplantıda daha sonra kamu kurum, üniversite ve sivil toplum örgütü temsilcileri, belirlenen ürünlerle ilgili durum tespitinde bulundu, üretim, depolama ve pazarlama sürecinde yaşanan sıkıntılar için çözüm önerilerini paylaştı.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda, domates, biber ve şeftalide markalaşmanın temini, sağlıklı ve sürdürülebilir ürün arzı ve üretimde rekabetin sağlanabilmesi amacıyla yıl içerisinde yapılabilecek etkinliklerle yol haritasının belirlenebilmesi için ''domates-biber'' ve ''şeftali'' grupları olmak üzere iki çalışma grubu oluşturulması, bu grupların sekretaryasının da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Gürsel Günay'ın gözetiminde sürdürülmesi karara bağlandı.
Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Dr. Salih Çalı, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nabi Alper Kumral, TMMOB Bursa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Çelik, Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Sabri Akçalar, S.S. Bursa Bölgesi Tarımsal Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Yıldız ve Gürsu Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Lütfü İhsan Okumuş katıldı.
Bursa'da 2008 ''zeytin'', 2009 ''kestane'', 2010 ''siyah incir'' ve 2011 ''armut'' yılı ilan edilmişti.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
2094
Yer
Yerel
Bursa
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://www.bursahakimiyet.com.tr/haber/ekonomi/bursada-domates-biber-seftali-yili-ilan-edildi/7097.html
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Bursa Hayranları
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Üniversitelerarası Spor Oyunları Kastamonu'da
Kastamonu Hayranları
1682 izleme
Türkiye'ye Silikon Vadisi
Gebze Hayranları
1471 izleme
Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Görevini Gül
Ankara Hayranları
1339 izleme
Adnan Mederesin İdamının Yıldönümünde Kendisi
Ömer Selim Subaşı
1446 izleme
Fenerbahçe Lige Bileniyor
Ömer Koçak
1910 izleme
Oy İçin Nakil Almak Kolaylaştı
İbrahim Balcıoğlu
1636 izleme
Bursa'da ''Domates Biber Şeftali Yılı'' ilan
Bursa Hayranları
2094 izleme
Kastamonu Mahmut Bey Camii
Kastamonu Hayranları
2601 izleme
Timsah Arena göz kamaştıracak
Bursa Hayranları
2115 izleme
12. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Başla
Sakarya Hayranları
1970 izleme
Rize'de Yapılan Off-Road Yarışları Nefes Kest
Rize Sevdalıları
2142 izleme
Çocuklara Eğlenceli Yaz Programı
Gebze Hayranları
2000 izleme
Gönül Doğan İddialı Geliyor
Gönül Doğan
4594 izleme
Özlem Gök…Srebrenitsa Katliamı’nı Kınadı
Magazin Medyası
6611 izleme
Yaylalara Büyük Göç Başladı
Giresun Sevdalıları
2037 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber435/Bursada-Domates-Biber-Seftali-Yili-ilan-edildi
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap