Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Osmanlı Hayranı Çiftçi, Bütün Padişahların Resimlerini Çizdi
Haber Ekle
473
473
4116
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
9.12.2012
0 Yorum
2063
okuma
Hendek ilçesine bağlı Çobanyatak Köyü'nde yaşayan 5 çocuk babası Bak, tam bir Osmanlı hayranı. İmkansızlıklar nedeniyle ilkokuldan sonra eğitimine devam edemeyen Bak, tarihe olan merakını arkadaşlarından aldığı tarih kitaplarını okuyarak giderdi. Hobi olarak başladığı resimde kendi çabalarıyla ilerleme kaydeden Bak, Osmanlı padişahlarını dünyaya tanıtmak için resimlerini çizmeye karar verdi. Bak, 4 yıllık çalışma sonucunda 36 Osmanlı padişahının resimlerini çizdi. Bak, "Bizim atalarımız dünyada öyle bir adalet öyle bir hak hukuk gözetmiş ki insanları inançları doğrultusunda uzun yıllar bir arada tutmuş. Allah onlara rahmet eylesin. Ben de onlara layık bir torun olmak istedim." diye konuştu.
Padişahların resmini çizmeye Yıldırım Beyazıt'tan başladığını kaydeden Bak, en çok Mehmed Vahdeddin'in tablosunu yaparken zorlandığı söyledi. Çiftçilikle uğraştığı için resimleri kış aylarında çizdiğini anlatan Bak, şunları söyledi; "Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'den son padişah Vahdeddin'e kadar 36 padişahın resmini çizdim. Padişahların resmilerini gazete küpürlerinden ve tarih kitaplarından topladım. Bir kaçını bulmam kolay olmadı. Resimler her yerde bulunmuyor. İlk kara kalemle ardından yağlı boya ile Osman Gazi'den başlayıp sırasıyla Vahdeddin'e kadar Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü de tamamladım. Dünyada emsali görülmeyen bir 623 senenin devlet adamlarını bir araya toplamış oldum. En zor Vahdeddin'i çizdim. Kendisi Osmanlı döneminin en zor dönemine denk geldi. Onun o zorlukları da bana yansımış oldu. Allah tamamlamayı nasip etti. Eğitim alsaydım belki de bir ressam olacaktım. Allah bu kadar nasip etmiş. Bu da bir kabiliyet. İnşallah daha iyisini devam ettirmeyi istiyorum."
Padişahların resimlerinin dışında el yazısıyla Kur'anı Kerim'de yazdığını ifade eden Bak, ziyaretine gelenlerin tablolara hayranlık duyduğunu söyledi. Çizdiği tabloların sergilemek istediğini belirten Bak, şunları söylüyor: "Tablolarımı sergileyip Osmanlı padişahlarını tanıtmak istiyorum. Üniversiteye giden kızımı maddi imkansızlıklar yüzünden okutamadım. Bundan sonra resim yapıp satarak kızımı okutmak istiyorum."
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
2063
Yer
Yerel
Sakarya
/ Hendek
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://www.gazete54.com/haber/haberOku.asp?haberId=7758
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Sakarya Hayranları
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Atatürk'ün Malatyalı Olduğu Kesinleşti
Oğuzhan Karaca
2173 izleme
Taşköprü'de Açılacak Olan Havuz Bir Çok İlde
Ali Duman
2192 izleme
Ahmet Hamdi Akseki Sempozyumu
İslam Hukuku
2506 izleme
İnönü Üniversiteisnde Konferans
İslam Hukuku
1947 izleme
Kuruluşunun 100. Yılında İmam Hatip Liseleri
İslam Hukuku
2118 izleme
İnönü Üniversitesi Gençlik Haftası Konseri İp
İslam Hukuku
1874 izleme
Uluslararası Dini Araştırmalar Ve Küresel Bar
İslam Hukuku
2106 izleme
İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin Konf
İslam Hukuku
1813 izleme
Diyanet Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticisi Ve
İslam Hukuku
1738 izleme
Fotoğraf Tutkunlarının Adresi Kastamonu
Kastamonu Hayranları
1821 izleme
Minderlerim Leğenlerim Kilimlerim Ve İlacım
Zeynep Öz
1951 izleme
Konferans
Ali Duman
2427 izleme
İnsan Kutsal Mı Bize Mi Öyle Geliyor?
Turan Enli
2196 izleme
Facebook Sürekli Kullanıcı Kaybediyor
Seo Hizmetleri
1908 izleme
6. Feshane Kastamonu Günleri
Ali Duman
2238 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber473/osmanli-hayrani-ciftci,-butun-padisahlarin-resimlerini-cizdi
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap