Manav köyüdür. 1990 sayımında nüfusu 849 kişidir. Köyde 1 cami, 5 kahve, 6 dükkan, 1 demirci vardır. Bu köyden seferberliğe 95 kişi katılmış, ancak 5 kişi geri dönebilmiştir.
Köyü meydana getiren aileler : Dedeler, Hamzalar, Demirciler, Karaaliler, Deli Mehmetler, Çobanoğulla-rı, İmamoğulları, Kocabıyıklar, Hacılar.
Köyden yetişenler : Öğretmen Recep Dede, Astsubay İbrahim Kocabıyık ve Salih Kaya, Hemşireler Sebile Çobanoğlu ve Musa Danacı, Polisler; Mehmet Dede, Sedat Dede, Arif Doğan ve Mehmet Çağlıyan.
Köy civarında Mürsel Dede yatırı vardır.
Köyde Kızsuyu denilen maden suyu tadında şifalı bir su bulunmaktadır. Köy eğlencesi olarak kimbindi ve palaska oyunları yapılmaktadır.
Bu köyden Fahri Aslan bağlama çalmaktadır. Kendi deyişleri de vardır. Ayrıca Mustafa Onbaşı "yaprakla" güreş havaları çalmaktadır. Ramazan Başaran ünlü bir davulcudur.
Köyden yetişen pehlivanlar : Mahmut Özdemir, Recep Dede, Selahattin Sayar, Nafiz Karabıyık, Münür Sayar, Mehmet Ceylan, Kemalettin Sayar (Tozkoparan) Süleyman Kocabıyık, Turan Sayar, Ahmet Keskin.
İsaalan köyünde tarlada bulunup, köye getirilmiş olan bir mermer taşın üzerinde eski yunanca 25 satır yazı tesbit edildi.
Bu taş kitabenin ilk üç satırı şöyledir:
AEPKEOAEPK EOZEINEOI AEKir APOAEITA NEIKAMAX ATAOHMNHM HTONSOX TANE
Yer yer kırıklar bulunan 25 satır süren bu kitabenin tam akında 26. satır olarak E T YZ yazılmıştır.
Çevrede zaman zaman böyle kitabeli taşlara rastlanmaktadır.
Köy camii 1995 de yapılmıştır