Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Bursa-Mustafakemalpaşa-Sünlük Mahallesi
Yazı Yaz
2424
3953
Kültür-Sanat
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
6.7.2020
0 yorum
217
okuma
Bursa-Mustafakemalpaşa-Sünlük Mahallesi
1336'da Osmanlı topraklarına katılan Mustafakemalpaşa İlçesi Balkanlar'daki ve Kafkasya'daki karışıklıklardan gelen Muhacir,göçmenler,ilçe nüfusu içindeki Mahallelerde önemli yer teşkil etmektedir.1920'de Yunan işgaline uğramış İlçe 1922 Eylül tarihinde işgalden kurtarılmıştır.
Kuruluşu hakkındaki bilgilerin kısıtlı olduğu Sünlük mahallesi Mübadele öncesi yerleşimlerin izlerini taşımakla beraber Antik temeller üzerine kurulmuş olduğunu çevresinde bulunan Miletopolis Antik Kent’in izlerinden anlamaktayız. Marmara iklimi ve Akdeniz iklimi özelliklerini taşıyan bölgede, Kayın,Meşe ağaçlarının bulunduğu Kara Orman eteklerine kurulmuş Bursa iline 97 km, Mustafakemalpaşa ilçesine 12 km uzaklıktadır.En son nüfus sayımlarında 620 olan Mahalledeki halkın çoğunluğunu Rumeli göçmenleri ikamet ederken,küçük bir kısmınıda Manav (Yörük) ve Çerkez muhacirler oluşturmaktadır.
Tarım,Hayvancılık,Orman işletmelerine dayalı ekonomisinin olduğu Sünlük Mahallesi topraklarında tahıl ürünleri başta olmak üzere neredeyse her türlü tarım bitkisi ve meyve ağacı yetiştirilir.Organik tarım açısından gelişmiş olan mahallede domates, şekerpancarı, ayçiçeği, buğday, mısır, susam, üzüm, erik, armut, badem, ceviz, şeftali, fasulye, arpa, soğan bamya yetiştirilen başlıca temel ürünlerdir.
Çevresinde bulunan orman sene içerisinde salyangoz, kuzu göbeği mantarı, ıhlamur, kuşburnu toplayıcılığı ek gelir kaynağı oluştururken,Sığır ve Merinos koyun yetiştiriciliği neredeyse her hanede bulunmaktadır.
Köy Kooperatifinin faal olduğu Mahalle Orman işletmeleri’de istihdam kaynağı oluşturmaktadır.
Mahallenin içinden geçen Karadere, Tarım havzasındaki su ihtiyacını kısmen karşılamaktadır.
Doğal Park alanı Suuçtu Şelalesi sınırları içinde olan Sünlük Mahallesi Tümbüldek Kaplıcaları ve Suuçtu doğal alanı içerisinde kalmış Turizm açısından Doğa severlerin uğrak yeridir.
Sünlük Mahallesinde bir ilköğretim okulu-iki cami-kısmen sağlık ocağı-kısmen ptt ve bir benzinlik bulunmaktadır.
Araştırma Gül-Tekin Gün
Tarih:13.07.216
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
217
Yer
Kültür-Sanat
6.7.2020
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
#bursa-mustafakemalpaşa-sünlükmahallesi
  
#sünlükköyü
  
#
  
Kaynak
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Tekin Gün
adlı kullanıcının
diğer yazıları
Tarih Öncesi Malatya
Tekin Gün
911 okuma
Ainos Antik Kenti-Enez
Tekin Gün
619 okuma
Kaklık Mağarası
Tekin Gün
622 okuma
Piri Reis
Tekin Gün
1467 okuma
Ayvaini Mağarası
Tekin Gün
607 okuma
Doğa Turizmin Cenneti Mustafakemalpaşa Sünlük
Tekin Gün
460 okuma
Pamfilya Kentleri-Boyları
Tekin Gün
902 okuma
Tarih Türkler'de Başlar-İskandinavların Türk
Tekin Gün
1693 okuma
Bithynia'daki Antik Kentler
Tekin Gün
1259 okuma
Knidos Antik Kenti-Datça / Muğla
Tekin Gün
882 okuma
Gaziosmanpaşa-İstanbul
Tekin Gün
779 okuma
Daskileion-Bandırma
Tekin Gün
996 okuma
Mustafakemalpaşa İlçesindeki Mahalleler.
Tekin Gün
447 okuma
Mayalar - Türkler
Tekin Gün
868 okuma
İnka, Maya, Aztek Ve Türk Ortak Kültürü
Tekin Gün
455 okuma
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Yazıyı Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Yazi2424/bursamustafakemalpasasunluk-mahallesi
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Yazı içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap