Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Gözleriniz açık , yüreginiz ferah olsun efendim.
Yazı Yaz
280
2
Makale
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
14.1.2012
0 yorum
1709
okuma
Soğuk bir kış gecesinde eve dönerken, kaldırımın ortalık yerinde duran genç bir adama rastladım. Derin derin soluk alıyor ve düşmemek için yanındaki elektrik direğine sarılıyordu. Bir vitrine bakıyormuş gibi yaparak göz ucuyla onu seyrettim. Otuzbeş-kırk yaşlarında olmalıydı. Üstü başı bir sarhoştan beklenmeyecek kadar temizdi. Yanından geçenlerden bazıları yüksek sesle konuşarak içki içmenin kötülüğünden bahsediyor, bazıları da sadece istihzalı gülümsemelerle yetiniyordu.
Yolun boşalmasını kolladıktan sonra yavaşça yanına sokularak:
"İyi misiniz" diye sordum, "bir ihtiyacınız var mı?"
Zorlukla arayabildiği dudaklarından iniltiye benzeyen tek bir kelime çıkabildi:
"Hastayım..."
Düşmemesi için bir kolunu beline dolayarak taksi beklemeye koyuldum. Akşam üzeri kesilen kar yağışı tekrar başlamış, yavaş yavaş beyazlanmaya başlayan yollarda birbiriyle yarışan sokak köpeklerinin dışında bir hayat emaresi kalmamıştı.
Gece yarısını geçtiğimiz için araba bulmaktan ümidimi kestiğim esnada, yanımda bir taksi duruverdi. Şoföre durumu anlatarak acele etmemiz gerektiğini söyledim. Hastamızı zar zor arka koltuğa yatırarak hastahanenin yolunu tuttuk ve verilen serum tamamlanana kadar iki saate yakın bir süre başucunda bekledik.
Nöbetçi doktor, hastayı en azından donmaktan kurtardığımızı ifade ediyor, kendine gelmekte olan genç adam ise henüz konuşamadığı için, sadece gözlerimizin içine bakıp tebessüm etmekle yetiniyordu. Sonra onu şoförle birlikte tekrar arabaya bindirip evine götürdük. Hastamızın eşi, onun sık sık şeker komasına girdiğini bildiğinden müthiş bir paniğe kapılmış ve 5-6 yaşlarındaki yavrusunu da alıp sokağa fırlamıştı.
Pencereden bizi görünce koşarak yanımıza geldiler ve büyük bir sevinçle kucaklaştılar. Saatler süren yorgunluğumuz bir anda kaybolmuş, ailenin mutluluğu karsısında gözlerimiz buğulanmıştı. Kucaklayarak bizi uğurlamalarından sonra, şoföre borcumun ne kadar olduğunu sordum. Bana fark ettirmemeye çalışarak gözyaşlarını sildikten sonra:
"Borçlu değil alacaklısın dostum" dedi, "bu işe beni de ortak etmekle, belki yirmi senedir iyilik etmeyi unutan bir adama bu güzel duyguyu hatırlattın. Seni evine bırakayım." Evime yürüyerek gitmek istiyordum. Kim bilir; bu karda kıyamette yolumun üzerinde bir başka çaresiz, gören bir çift gözün yolunu gözlüyordu.
Gözleriniz açık , yüreginiz ferah olsun efendim.
( Cüneyd Suavî'den uyarlama )
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1709
Yer
Makale
14.1.2012
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Kaynak
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Mustafa Celep
adlı kullanıcının
diğer yazıları
Paflagonya
Tekin Gün
2897 okuma
Bey Sarayı / Bursa
Tekin Gün
1152 okuma
Ulu Cami - Bursa
Tekin Gün
1456 okuma
Mysia
Tekin Gün
1901 okuma
Amnistos
Tekin Gün
612 okuma
Karya
Tekin Gün
791 okuma
Işık Ülkesi-Likya / Antik Kentleri
Tekin Gün
1701 okuma
Arykanda Antik Kent
Tekin Gün
1486 okuma
Assos-Athena Tapınağı
Tekin Gün
741 okuma
Erdek-Kyzikos
Tekin Gün
1149 okuma
Erdek-Kyzikos
Tekin Gün
460 okuma
Ayasofya Cami - İstanbul-(10.07.2020 )
Tekin Gün
612 okuma
Kayı Boyu-(Ertuğrul Gazi Aşireti)
Tekin Gün
2626 okuma
Tapureli Antik Kent / Mersin-Erdemli
Tekin Gün
657 okuma
Sardes Antik Kent-Salihli / Manisa
Tekin Gün
2397 okuma
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Yazıyı Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Yazi280/Gozleriniz-acik-,-yureginiz-ferah-olsun-efendim
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Yazı içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap