Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kur'an Tarihi
Yazı Yaz
682
4607
Dini Konular
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
24.4.2013
2 yorum
1491
okuma
Yazan: Ali Duman
Geçenlerde bu sitenin (www.letterport.com) reblik-düblik diye ankete benzer bir kısmında Kur'an Tarihini Biliyor musunuz? diye sormuştum. Çok ilgil gösteren olmadı soruya. 3 kişi yorum yazmış 35 kişi de okumuş. Aslında soruyu sorarken geleek cevabı da biliyordum. Kur'an Tarihini bilmiyoruz şeklinde olmalıydı cevap. Cevap böyle verilimş olmasa da gerçek bu Kur'an Tarihini bilmiyoruz.
Bizler "anadan doğma müslümanlar" olarak, dinimizin temel kitabı konusunda yeterli bigiye sahip değiliz. Bilmem yanılıyor muyum?
Kur'an çok şükür şu an elimizde, okumasak da, anlamasak da elimizde. Biz müslümanlar Kur'an'ı elimizde olduğu şekilde indi sanıyoruz... Halbuki sorsalar hepimiz 23 yılda indi diye cevap veririz. Peki ama niye bir sefer de değilde 23 yılda? Hiç düşündük mü?
Düşünmedik...
İşte o 23 yıl var ya... Kur'an'ın teşekkül / oluşum dönemidir. Kur'an tarihinin başlangıç dönemi. Ama Kur'an tarihi o 23 yılla bitmez. 23 yılın bitmesi, Peygamberimizin vefat etmesidir. O'nun hayatı boyunca Kur'an oluştu ama mushaf haline gelmesi Hz. Ebu Bekir döneminde oldu. Hz. Osman döneminde de Kureyş Lehçesi üzere yazılarak çoğaltıldı. Bugün elimizdeki mushaflar, Hz. Osman döneminde çoaltılan mushaflardan.
Ama onunla da bitmez Kur'an tarihi. Zira, Kur'an inmeye başladığı dönemde arapça yazı olarak çok gri idi. Ebu Esved ed-Düeli isimli bir zat Arapça'ya noktaları ekledi. Sonra Haccac, harekeleri icad etti. Böylece elimizdeki Kuran şekillendi.
Kur'an tarihi çeşitli aşamalardan oluşuyor hepsini burada anlatmanın imkanı yok ama en iyisi Muhammed Hamidullah'ın Kur'an Tarihi isimli kitabını okuyun. O yeterli oalcaktır. Biz de inşallah Kur'an tarihi üzerine bir çalışma yapıyoruz. Bittiği zaman haberiniz oalcaktır.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1491
Yer
Dini Konular
24.4.2013
8
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Kaynak
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Muzaffer Kaya
|
12 yıl önce
evet aslında ne mutluki müslüman bir anne ve babanın evlatlarıyız, ama müslümanlığı gerektiği şekilde tatbik edemiyoruz, bilmek öğrenmek her müslümanın görevidir
Mustafa Celep
|
12 yıl önce
gerçekten doyurucu bir açıklama emeğinize sağlık, bu soru ile ilgili sanırım mahcup olmama dürtüsü de etkili olmuştur :) malum anadan doğma müslümanlarız
Ali Duman
adlı kullanıcının
diğer yazıları
15 Mayıs İzmir'in Yunanlılar Tarafından İşgal
Ali Duman
1317 okuma
Kiz Tavlamaca Erkek Yakalamaca Oyunlarina Dai
Myname isno
1426 okuma
İslam Hukuku Ve Güncel Konular
İslam Hukuku
1587 okuma
İslam’In Genel İlke Ve Esasları
Ali Duman
2919 okuma
Kandiller Ne Zaman Kutlanmaya Başladı?
İslam Hukuku
1864 okuma
Mevlid Kandili İlk Defa Ne Zaman Kutlandı?
İslam Hukuku
2299 okuma
Kandil Gecelerinin Tarihi Serüveni
İslam Hukuku
2046 okuma
İcma Ve Kolektif Şuur Sempozyumunun Ardından
Ali Duman
1642 okuma
İslam’Da Modern Eğilimler
Ali Duman
2775 okuma
Ârif Olmayanlar Anlasın Diye!
Faruk Korkmaz
2543 okuma
Yahudi Ve Mason Zihniyetli İlahiyat Hocaları
Ali Duman
1415 okuma
Dinimizi Ne Kadar Biliyoruz?
Lokman Pervane
1914 okuma
27 Aralık Ölüm Yıldöneminde “Mehmet Akif” Pa
Ali Duman
2388 okuma
Başını Örtenler
Fatih Akduman
1525 okuma
İslam Hukukunun (Fıkh) Tanımı
Ali Duman
1374 okuma
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Yazıyı Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Yazi682/kuran-tarihi
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Yazı içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap